ГДБОП разби мащабна схема за фалшиви ТЕЛК-решения в три столични болници

ГДБОП разби мащабна схема за фалшиви ТЕЛК-решения в три столични болници
A A+ A++ A

Задържаха 7 души при спецакция на ГДБОП за фалшиви ТЕЛК решения. Трима от арестуваните са председатели на експертни лекарски комисии, останалите - посредници. Разпитани са множество свидетели, някои от които - пред съдия. Иззети са множество документи и парични суми в големи размери.

Схемата е била проста - колкото по-нискък процент инвалидност искаш, толкова по-малко плащаш. Началната тарифа е била 1000 лв.

По случая специализираната прокуратура и антимафиотите са работили няколко месеца. Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров е уведомен за случая.

По информация на БНР акцията е проведена в три столични болници. Тримата арестувани председатели на ТЕЛК комисии са и лекари. Другите четирима са водели при лекарите лица, които да бъдат освидетелствани като инвалиди.

Според БНР една от болниците, в които е проведена операция, е Университетската болница за активно лечение по онкология. Другите две са градски болници в столицата.

Сумите, които са били плащани за издаване на фалшиви ТЕЛК решения, са били в зависимост от социалния статус на лицата и са започвали от 1000 лева . Операцията на ГДБОП е започнала вчера и е продължила и през изминалата нощ.

#ТЕЛК #ГДБОП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »