Контузията на Гришо отшумя бързо, ще се пусне на сингъл и на двойки в Сан Диего

Контузията на Гришо отшумя бързо, ще се пусне на сингъл и на двойки в Сан Диего
A A+ A++ A

Григор Димитров е заявил участие и в турнира на двойки в Сан Диего. Надпреварата от категория АТР 250 ще се проведе между 27 септември и 3 октомври и ще бъде първа за него след US Open.

Негов партньор при тандемите ще бъде трикратният шампион от Големия шлем Жан-Жулиен Рожер. 40-годишният нидерландец е шампион при мъжките двойки от Уимбълдън 2015 и US Open 2017 с Хория Текъу, както и при смесените двойки от Ролан Гарос 2014 с Ана-Лена Грьонефелд.

За Димитров това ще бъде четвърто участие на двойки през сезона. Той игра с Томи Пол в Акапулко и Вашингтон, както и с Давид Гофен в Монте Карло като единственият успех дойде с Пол в американската столица, където двамата победиха Сам Куери и Джак Сок.

Image

Заявката за участие при тандемите може да ни дава надежди, че възстановяването на Григор върви добре. Преди малко повече от седмица той сподели с последователите си, че е преминал през преглед на ядрено-магнитен резонанс и е започнал рехабилитация на контузията в лявото стъпало, получена по време на мача с Алексей Попирин от втори кръг на US Open. Тогава при резултат 6-7(4), 6-7(4), 0-1 Димитров прекрати участието си в мача.

След турнира в Сан Диего бившият №3 в света ще играе и на Мастърса в Индиън Уелс, който ще се проведе между 7 и 17 октомври.

Вече станаха ясни и двойките, които ще участват на Sofia Open. Турнирът в „Арена Армеец“ е по същото време като този в Сан Диего. Сред заявените двойки има шампиони от Големия шлем, като топ двойките ще бъдат Сандер Жил/Йоран Влиген, Хенри Континен/Бен Маклахлан, Томислав Бъркич/Никола Чачич и Оливер Марах/Филип Освалд.

Image

#Григор Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »