Спял ли е на волана шофьорът на ТИР-а? Шефът на полицията в Бургас с подробности за мелето в Айтос

Спял ли е на волана шофьорът на ТИР-а? Шефът на полицията в Бургас с подробности за мелето в Айтос
A A+ A++ A

Директорът на ОД на МВР-Бургас ст. комисар Калоян Калоянов даде изявление пред журналиститe тази сутрин заради адското меле с жертви в Айтос. Той пристигна на място, за да провери как започва огледът на светло в градинката пред градския лунапарк в Айтос. Истинско чудо е, че няма още жертви. Ето акцентите от казаното от Калоянов.

Обстановката на светло изглежда много сложна и се налагат десетки експертизи, с които да се уточни причината за сблъсъка на натоварения с жито тир с движещ се в градски условия джип Волво, в който загинаха две деца и баща им. 

По първоначалните твърдения на водача – 33-годишният Валентин Вълчанов от Бургас, причина била спукана гума.

Причината не е и легналият полицай малко след бензиностанция Марешки, където има лек завой надясно. Камионът се е спускал надолу от главния път в посока ул. Хаджи Димитър с неконтролируема скорост, когато помита от лявата страна джипа Волво и пешеходеца, който е бил в непосредствена близост до градинката – 17-годишния Октай. Момчето от Айтос е в много тежко състояние – в реанимация. 

Не са готови към този момент пробите за алкохол и наркотични вещества у водача. Много е вероятно да е бил преуморен и да е заспал на волана. Но това са само предположения, които могат да бъдат доказани от назначените експертизи. 

Знаем кой е собственикът на товара. Ще изясним дали е излязъл камионът претоварен от изкупвателния пункт, каза ст. комисар Калоянов. 

Справка на колегите от сайта Флагман.бг установи, че собственик на товарния автомобил, чиято изправност е неясна, е 41-годишният Данаил Иванов от Равда. Той е едноличен управител на фирма „Логтранс бг“ ЕООД.

#Айтос #катастрофа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »