Плевнелиев пак покани американски компании в „София тех парк“

Плевнелиев пак покани американски компании в „София тех парк“
Инвестициите в технологии на бъдещето са стратегически приоритет на България, посочи президентът Росен Плевнелиев пред водещи американски компании. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев отправи още веднъж покана към американски компании за участие в проекта за технопарк в София на среща на държавния глава с представители на бизнеса в Бостън.

Сред атрактивните условия за бизнес инвестици в България президентът посочи макроикономическата стабилност, ниските данъци и бюджетния дефицит, предаде БНР.

В най-големия бизнес инкубатор в света - Центъра за иновации в Кеймбридж, българският президент видя правилния модел за организация за „София тех парк“.

Именно в тези лаборатории на Центъра за иновации в Кеймбридж е стартирал и се е развил бизнесът на една от най-атрактивните в момента операционни системи за смарттелефони.

Тук се извършва и техническата обработка на музикалните записи на певицата Бионсе.

Покана за разширяване на изследователската им дейност Росен Плевнелиев отправи към ръководството на един от най-големите изследователски центрове за биотехнологии в Америка.

„Инвестициите в технологии на бъдещето са стратегически приоритет на България“, посочи президентът.

#Бионсе #Кеймбридж #САЩ #Президент на България #Росен Плевнелиев #„София Тех Парк“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници