Сакскобургготски с първи коментар след решението на съда в Страсбург

Сакскобургготски с първи коментар след решението на съда в Страсбург
A A+ A++ A

”Едно нещо е да се защитава човек и друго е да се съди България. Никой не трябва да си позволява да говори, ако някой е дал живота си за България. Мисля, че съм аз. Да не бързат с подобни изказвания. ”

"А като му дойде времето, ще се произнеса и за решението, защото това са 52 страници, 12 години са проверили всичко това съда в Страсбург, така че ще трябва вече да се обсъди и както самият съд предлага - 6-месечен период, за да се договорим с държавата. Но, намирам, че е много грозно след всичко, което изтърпях тези 12 години, от лишенията, които ми наложиха изцяло несправедливо, да се говорят такива работи".

Това коментира Симеон Сакскобургготски относно решението на съда в Страсбург, че Мораториумът върху царските гори е нарушил правата му и тези на неговата сестра Мария-Луиза. Съдът постанови, че България трябва да заплати на жалбоподателя 5000 евро заради разходите по делото. 

В коментар на политическата ситуация у нас и предстоящите трети избори за парламент, той заяви: "Нормално е след избори да има правителство. И да се надяваме, както във всички други страни, всеки да поотстъпи малко, да погледнем на нещата по един прагматичен, реалистичен начин и да бъде за добро на всички."

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »