206115 статии       |       407 интервюта       |       1527 снимки       |       38125 абоната       |      
USD 1.6781| EUR 1.95583| GBP 2.32077|
In English На русском

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   ПротестиКоронавирусБрекзитПо ваш сигналПарламентарни Избори 2021

Размер на шрифта:   

Президентът: Разпускането на Народното събрание е въпрос на дни

10 септември 2021, петък / 10:45; Коментари: 0
Send to Kindle
Президентът: Разпускането на Народното събрание е въпрос на дни
На „Дондуков“ 2 се проведе изслушване на кандидат за нов член на Централната избирателна комисия. Във връзка с предсрочно прекратения мандат на Любомир Гаврилов и постъпило предложение до президента от „Има такъв народ“ за нов член на ЦИК от квотата на същата парламентарно представена партия, в президентската институция се състоя изслушването на Гергана Стоянова.

По време на изслушването на кандидатурата на новия член на ЦИК президентът Румен Радев каза, че на Стоянова, както и на целия състав на Централната избирателна комисия, ще й предстои много работа, тъй като: „Разпускането на народното събрание е въпрос на дни".

Самото изслушване продължи няколко минути, след което Гергана Стоянова официално беше обявена за член на ЦИК.

„Комисията проучи представените документи и извърши съответната проверка. Предвид мотивите на депозираното предложение, както и проверката на документите в тяхната цялост, Комисията прави заключение, че не е налице несъответствие в закона за г-жа Стоянова като член на ЦИК“, каза проф. Друмева, председател на Комисията.

„Кандидатът Гергана Петкова Стоянова отговаря на изискванията на българския кодекс за това да бъде член на ЦИК“, допълни още проф. Друмева.

„Завършила съм английската езикова гимназия в Бургас и съм магистър по "Право" в Бургаския свободен университет. Член съм на адвокатска колегия Бургас и съм юрист", каза самата Стоянова при представянето си.

Гергана Стоянова има опит в изборния процес само на последните избори, които се проведоха на 11 юли, като тогава е била член на РИК.

"Бях член на Районна избирателна комисия (РИК) в Бургас от 11 юли 2021-а", каза Стоянова. Тя изтъкна опита, който е придобила от тези избори, с новоста, че се е гласувало с машини.

"Бях ангажирана във всеки един аспект с провеждане на изборите, като се проведоха множество обучения на СИК и за първи път имаше и провеждане на избори на борда на кораб. Аз бях в един малък работен екип, който се занимаваше с подготовката и провеждането на тези избори", допълни още Гергана Стоянова.

ђеклама:
Разпечатай | Изпрати
» Напиши статия и ти
Още по темата:
Тагове:
Реклама:
Реклама: