Транспортният бранш плащи с национална блокада

Транспортният бранш плащи с национална блокада
A A+ A++ A

"Протестът на 28 септември е на всички организации срещу проблемите, които са се натрупали през последните 4 месеца. Тук са таксита, ресторантьори, хотелиери, фитнеси, товарен транспорт... Товарният транспорт протестира за проблема на границите. Има случаи, в които се чака по 3 дни, за да се премине границата", заяви председателят на БОШ Христо Радков.

Той е на мнение, че заради неправилните действия на служебния кабинет другите държави неглижират българските шофьори.

Транспортният бранш вчера обяви, че се готви за общонационален протест на 28 септември. От Българското обединение на шофьорите (БОШ) подготвят писмо до президента с искане за среща.

"Служебният кабинет дойде на 12 май. Загиналите до 12 май спрямо 2020 г. бяха с трима по-малко. Към вчерашния ден те са с 43-ма повече. Тази година няма даже заседание на Агенцията за безопасност на движението, камо ли да са взети мерки. "Пътна полиция" единствено изкарва машината за пари, наречена камера за скорост, и снима наред. Поради лоши пътища България си разменя първенството с Румъния по жертви", обясни Радков и добави, че след май месец рехабилитацията на пътищата ни е спряла.

По думите му, няма как да търсят отговорност от Народното събрание, което няма отношение към назначеното от президента Румен Радев служебно правителство.

"Всички проблеми, които искаме да засегнем, са свързани с много министерства. Искаме среща с президента, защото само той може да реагира, но ако има желание. Дали сме му 20-дневен срок. Няма да ни бъдат решени проблемите за 20 дни. Искаме до 28 септември да видим ангажирани хора с нашите проблеми и до определен срок да очакваме действия. Ако не видим това нещо, ще блокираме страната", категоричен бе Радков.

"На 28-и ресторантьорите и такситата ще са в градовете, автобусите ще спрат междуградския транспорт, тежкотоварният транспорт ще блокира големите пътни възли към граничните пунктове, протестът ще е много голям", увери той пред Bulgaria ON AIR.

Много от проблемите им не са свързани с актуализацията на бюджета, стана ясно от думите му. Радков смята, че доста партии използват популистки увеличението на пенсиите. Отиваме на бюджетен дефицит от 3% само заради пенсиите, алармира гостът и попита откъде ще дойдат необходимите 3 млрд. лв.

"Вчера политици излязоха на протеста с идеята да се присъединят към нас, но бяха доста позорно изгонени. Не искаме политически сили да яхват протеста ни. Исканията на бизнеса трябва да бъдат изпълнени", каза още председателят на Българското обединение на шофьорите.

 

 

 
 
 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »