Облачно, на места ще превали

Облачно, на места ще превали
A A+ A++ A

Облачността ще е разкъсана, предимно значителна. На места, главно в Южна България ще има превалявания от дъжд, само в отделни планински райони валежите ще са повече по количество. Над Североизточна България ще има по-съществени намаления на облачността, през деня временно и до слънчево. Ще продължи да духа до умерен източен вятър, в Източна България временно силен от североизток. Ще се задържи хладно за началото на септември, с преобладаващи максимални температури между 20 и 25 градуса.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, предимно значителна. На отделни места, главно по южното крайбрежие ще има предимно слаби валежи от дъжд. Ще остане ветровито с умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 23-24 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще е значителна и на места ще има превалявания от дъжд, по-най-високите части на Рила и Пирин е възможно дъждът да се примесва със сняг. В отделни райони, главно в Рило-Родопската област валежи ще са повече по количество. Ще духа силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра около 14, на 2000 метра - около 7 градуса.

В петък от север облачността ще се разкъсва и намалява, но над Южна България през по-голямата част от деня ще се задържи значителна. Слаби превалявания ще има само на отделни места в югоизточните райони и планините в югозападната част от страната. Вятърът ще запази посоката си от изток-североизток, но ще отслабне. Преобладаващите максимални температури ще останат между 20 и 25 градуса. В събота и над Южна България облачността ще намалява и над много райони ще бъде предимно слънчево. 

#облаци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »