Протестите не помагат: COVID мерките няма да бъдат разхлабвани засега

Протестите не помагат: COVID мерките няма да бъдат разхлабвани засега
A A+ A++ A

Противоепидемичните мерки са приемани на базата на риска при съответната дейност, не е измислено тази седмица от експертите на Министерството на здравеопзването – това е в основата на науката епидемиология. Има публикувано по отношениe на COVID-19 международни стандарти кои са най-рисковите места за заразяване. Има разлика по отношения на начина на предаване и условията.Това заяви министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров пред журналисти в кулоарите на парламента.

Здравният министър коментира темата с протестите от бранша на заведенията.

Според него, ограниченията са добре премислени и са минималните възможни за тази ситуация. Ако сме стриктни и спазваме заповедта, може в рамките на 2, 3 седмици да видим резултат от тези мерки и да ги отменим. В противен случай здравната система може да бъде натоварена, предупреди здравният министър.

„Апелът ми е към всички – нека да носим маска на закрито, дори и на открито ако има хора около нас. Нека си помогнем взаимно“, призова Кацаров. И апелира сами да изискваме от околните да се спазват мерките. „Така можем да успеем. Ако тръгнем да воюваме едни с други, със сигурност няма да успеем. А цената ще я платят нашите родители, баби и дядовци, защото те умират. Въпреки това, че по-млади хора се заразяват от този вариант, смъртността отново е сред хората над 60-годишна възраст“, каза още Кацаров.

#Кацаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"