Премиерът проведе среща с посланика на САЩ в България Херо Мустафа

Премиерът проведе среща с посланика на САЩ в България Херо Мустафа
A A+ A++ A

Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на САЩ в България Херо Мустафа. В рамките на разговора им в Министерския съвет акцент беше поставен върху стратегическото партньорство между България и САЩ и стремежа на двете страни да продължат ползотворното му развитие. Отчетено беше значението на регулярните контакти между България и САЩ в различни формати и на отличния диалог на най-високо ниво.

Премиерът Стефан Янев и посланик Херо Мустафа обсъдиха на срещата двустранното партньорство в борбата с корупцията и в сферата на отбраната и сигурността, както и потенциала на търговско-икономическите отношения на България и САЩ. Отбелязано беше още успешното българско домакинство на Инициативата „Три морета“, която има последователната подкрепа на САЩ.

В хода на разговора посланик Херо Мустафа запозна министър-председателя Стефан Янев с планираната от американския президент Джо Байдън виртуална „Среща на върха за демокрация“ в края на настоящата година. Премиерът Янев приветства инициативата и изрази очакване форумът да допринесе положително за значими в глобален план теми.

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »