КОВИД отне живота на бебе на 14 дни в Ловешко

КОВИД отне живота на бебе на 14 дни в Ловешко
A A+ A++ A
Бебе на 14 дни от село Брестница, община Ябланица, е починало от коронавирус, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Ловеч.

Директорът й д-р Росица Милчева поясни, че бебето е починало на 5 септември в реанимацията на болницата в Ловеч. То е прието там на 2 септември, след като родителите са подали сигнал, че детето е в тежко състояние с дехидратация.

При приемането в болницата не е имало съмнения за COVID-19, а и никой от близките му не е имал оплаквания. При прегледите в болницата, направени от началника на неонатологичното отделение, се е оказало, че детето е с увреждане на сърцето, бъбреците, белия дроб и с двустранна пневмония. Правело е и припадъци. Направените три антигенни теста са показали положителни резултати за коронавирус.


Лекарското заключение е, че то е починало от COVID-19. Д-р Милчева допълни, че бебето е родено в болницата в Луковит и е било здраво, наддало е на тегло, на естествено хранене.

Майката на починалото бебе е 14-годишна, а семейството живеело в бедност. Всички контактни са поставени под карантина, а днес е изпратен екип да изследва близките за коронавирус.

За случая е уведомено Министерството на здравеопазването.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"