Ваксините на AstraZeneca скараха здравния министър и ГЕРБ

Ваксините на AstraZeneca скараха здравния министър и ГЕРБ
A A+ A++ A

Даряването на ваксините на AstraZeneca скара служебния здравен министър Стойчо Кацаров и депутати от ГЕРБ. Взаимни обвинения и остри коментари прехвърчаха в пленарната зала.

„Госпожо Дариткова, имайте малко срам, когато заставате тук и изопачавате факти. Причината да даряваме ваксини е, че вашето правителство договори в излишък от AstraZeneca и в недостиг от Pfizer. Поради тази причина през първите три месеца нямаше ваксини, с които населението да се ваксинира”, заяви служебният здравен министър Стойчо Кацаров в отговор на Даниела Дариткова от ГЕРБ.

Тя го обвини в действия, които подронват мнението за ефективността на ваксината и действат негативно на ваксинационната кампания. Дариткова визираше ратификациите за даряване на ваксини.

„Вашият патрон Бойко Борисов обикаляше и ползваше ваксинационните екипи в предизборната с кампания. Организирано ваксинирахте футболни клубове, спортни клубове, разни фирми, а възрастните хора бяха оставени  четвърти във вашия ваксинационен план. Причината, никой да не иска да се ваксинира с ваксините не AstraZeneca и да ги даряваме, също дължим на голяма степен не само на международните скандали, но и на личната намеса на Борисов. Той еднолично, без да има право, забрани използването на тази ваксина, но и еднолично след седмица я разреши”, посочи още Кацаров.

Той обвини в ГЕРБ в провал на ваксинационната кампания и посочи, че служебното правителство опитва да поправи подследствията от техните решения. Последва моментален отговор от страна на ГЕРБ в лицето на Даниела Дариткова, Христо Гаджев, Тома Биков, Десислава Атанасова и Александър Иванов.

#ваксини #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"