Василев със своя версия за подкупа: Дончева ми каза, че Хаджигенов е педе**ст, а Нинова - тъпа овца

Василев със своя версия за подкупа: Дончева ми каза, че Хаджигенов е педе**ст, а Нинова - тъпа овца
A A+ A++ A

Депутатът от ИТН Радостин Василев разказа пред телевизия "7/8" и водещия Тошко Йорданов своята версия за нашумелия скандал с предлаганите 500 000 подкуп, за да смени парламентарната си група. Именно Йорданов гръмна бомбата, че зам.-председателката от "Изправи се БГ! Ние идваме!" Татяна Дончева е оферирала крупната сума, за да разцепи групата на ИТН. По думите му на 12 август Дончева отишла в адвокатската кантора на Василев в 17,30 часа и това го имало заснето от камерите пред офиса.

"Опитваше да скъси дистанцията между нас... Каза как сценаристите са тамагочита, а аз съм експерт на високо ниво. Не знаела откъде се контролира центърът на задкулисието на ИТН. Слави стоял по средата на масата, от едната страна го дърпал Доган, а от другата Орлин Алексиев", разказа в ефира на тв "7/8" Василев.

Разговорът помежду им продължил около 2 часа.

Преди срещата Дончева му се обаждала няколко пъти с искане да се срещнат на четири очи на дискретно място. По думите на Василев в разговора им зам.-председателката на парламента обидила много от действащите политици, сред които и коалиционния си партньор адвоката Николай Хаджигенов.

"Г-жа Дончева каза, че Николай Хаджигенов е педе*** с три деца и бил действащ агент на ДАНС. Тя обиди Корнелия Нинова, че е тъпа овца. Поведението й беше странно. Г-жа Дончева започна отдалеч, че вярва, че в ИТН има нормални 50 души, които да избутат сценаристите в ъгъла, защото те пречели на това да се формира кабинет. Изслушах я. Разказа, че трябва да ви отстраним от ръководството и тогава ще се получат нещата с тази партия и ще се работи добре", каза Василев на Тошко Йорданов.

Той заяви още, че Дончева е поискала от него да отцепи 20-30 депутати на ИТН. "500 k" е пишело на листчето, което тя държала пред себе си и пишела имена на хора от групата на Трифонов, сред които експертът Иван Хиновски, зам.-председателката на групата Виктория Василева, самият Радостин Василев и шефката на НС Ива Митева. Последното име впоследствие задраскала.

Депутатът от ИТН каза още, че Дончева не му предложила директно пари, нито му е показвала листчето пред лицето, но той го разчел като намек за подкуп.

"Не мога да кажа, че тя ми е предлагала подкуп. Стана ми неприятно от цялата история. Тя не говореше нищо през това време, докато си драскаше. Не можах да анализирам дали се опитва да си купи един-двама или цялата парламентарна група. Казах й, че това няма как да стане", добави депутатът от ИТН.

"Скандалът за половин милион" се разрази, след като в последното си интервю пред БНР Тошко Йорданов обясни, че Татяна Дончева искала да разцепи групата на ИНТ. По думите му тя предложила половин милион лева на депутат от партията, както и министерски пост в евентуален редовен кабинет с мандата на "Изправи се БГ! Ние идваме".

#Дончева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »