Екс директорът на БНР Андон Балтаков за пръв път разказа как е блъснал колоездач

Екс директорът на БНР Андон Балтаков за пръв път разказа как е блъснал колоездач
A A+ A++ A

Бившият шеф на БНР Андон Балтаков, чиято оставка беше приета от СЕМ на 4-ти август, а сега разкри за взлом в жилището му, за първи път разказва за катастрофата си с велосипедист и дали тя има връзка с оставката му пред "24 часа".

"Беше 11. 6. 2021 г., петъкът след тридневния семинар в Правец. Бях в БНР докъм 14,00 ч и реших да отида до Рилския манастир следобед. На връщане от манастира реших да мина по селския път, свързващ гр. Рила с магистрала "Струма" през с. Смочево. Малко преди да направя остър (прав ъгъл) ляв завой, оттам изскочи движещ се с висока скорост (спускайки се по надолнище) велосипедист. Колизията беше неизбежна", коментира Балтаков.

"Веднага се обадих на 112, като велосипедистът отказа линейка. Минаха около 30 минути, но никой не пристигна. Обадих се в РПУ-Рила и попитах кога да очакваме техен патрул. Дежурният полицай ми каза, че при тях няма сигнал от 112 и попита как се чувства пострадалият и дали има някакви претенции. Съответно аз попитах колоездача и той каза, че няма никакви претенции и иска да се прибере у дома. Дежурният полицай ми отговори, че мога да напусна мястото на ПТП и да закарам пострадалия, където пожелае. Казах му, че ще закарам пострадалия в дома му в Благоевград и ако има въпроси, да ми се обадят допълнително и ще изчакам полицията на паркинга на РТЦ Благоевград", допълни той.

"Качих се в автомобила и след като влязох в Кочериново, ми се обадиха от 112, за да ме попитат за ситуацията. Бях лаконичен, тъй като шофирах. Обясних, че ще оставя велосипедиста в дома му в Благоевград и ще изчакам полицията на паркинга на РТЦ Благоевград", коментира бившият шеф на БНР.

"Оставих пострадалия в дома му, след което паркирах автомобила пред РТЦ Благоевград и изчаках полицията, които ми казаха, че снемат само обяснения, които ще изпратят на колегите им в РПУ-Рила, където е станало ПТП и да очаквам обаждане от тях, за да отида лично да дам показания. Както и стана. След седмица бях в гр. Рила да дам обяснения", обясни той.

Балтаков отговори дали това има връзка с оставката му в БНР. "Абсолютно не! Както биха казали французите - малшанс. Но това, което ме учуди, е скоростта, с която се разпространи информацията из жълто-кафявите медии, след като споделих информацията с колеги в БНР в понеделник. А още по-ужасно беше, когато казах каква е професията на колоездача (само на двама души) и това се появи в тези медии на минутата. И тук не може да се обвинява МВР за теч. Защото дадох информацията изключително контролирано, за да се убедя в лоялността на определени хора".

#Андон Балтаков #БНР #колоездач

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"