Миро сменя Мира Добрева в праймтайма в четвъртък, но русата фурия готви изненада

Миро сменя Мира Добрева в праймтайма в четвъртък, но русата фурия готви изненада
A A+ A++ A

Мира Добрева сдава телевизионния ефир в четвъртък вечерта. От 12 септември на мястото на нейното предаване "Питай БНТ" ще се излъчва специален 3-месечен проект, фокусиран върху популярните българи – "Любимците на България". Негов водещ е съименникът на Добрева – певецът Миро. Самата журналистка остава лице на предаването "Отблизо", обясниха от телевизията.

Към момента не е ясно дали "Питай БНТ" ще продължава да се излъчва и занапред. Темата все още била обект на обсъждане, но дори и предаването да се завърне в ефир, това може да стане едва след Нова година. "Любимците на България" е предвидено за излъчване до средата на декември, след това се очакват специални празнични програми, а евентуалното завръщане на "Питай БНТ" може да е най-рано догодина. На въпросния проект от самото начало не му върви.

Той тръгна през пролетта на миналата година като ежедневно предаване с водещи Драго Драганов и манекенката Нора Шопова. Много бързо обаче бе взето решение водещите да бъдат сменени и само месец след старта за лице на шоуто бе поканена Мира Добрева. Това стана точно когато журналистката вече бе обявила, че се разделя с БНТ, за да тръгне в различна професионална посока.

Тя бе решила да развива собствен сайт. Но тръпката от работата в тв студио се оказа по-силна от това решение и тя прие да се завърне в сградата на "Сан Стефанов" 29. Скоро след това "Питай БНТ" излезе в лятна ваканция, а след нея бе взето решение да се излъчва веднъж седмично – в четвъртък от 9 часа вечерта. Така бе до края на пролетния тв сезон тази година, а ето, че от есента предаването най-вероятно няма да бъде в ефир.

Неговата водеща – Мира Добрева, обаче остава на работа в БНТ. Тя продължава да е едно от лицата на предаването "Отблизо", в което работи от самия му старт преди години. Тя обаче отказвала да е основен водещ, както преди, и ще прави само любимата си рубрика за столетниците на България. Червенокосата й колежка Боряна Граматикова, която самата Мира бе избрала за основен водещ на "Отблизо", пък била бременна и излизала в майчинство.

На нейно място от септември ще работи една от досегашните репортерки на културния блок "Култура.БГ" –Даниела Лалова. Според източници на "Уикенд", Мира няма да остане в телевизията единствено с рубриката за столетниците. Русокосата звезда отдавна работела по проект на ново предаване. Какво обаче ще бъде то, засега се пази в тайна.

Що се отнася до шоуто на Миро, неговата идея е да бъдат избрани най-харесваните българи, изявяващи се в различни сфери на обществения живот: спорт, музика, кино и театър, литература, медицина, наука, образование, мода, личности за пример, инфлуенсъри, популярни двойки и други любимци. Самите зрители могат да правят номинации за "любимци на България" на сайта на БНТ до 12 септември. Предаването пък тръгва на 23 септември, като идеята е целият проект да продължи 3 месеца. На 16 декември ще бъде големият финал, на който ще бъде обявен любимецът на България.

#мира добрева #Миро #БНТ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »