Синдикати: Дянков е вреден за държавата

Синдикати: Дянков е вреден за държавата
Според президента на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев финансовият министър Симеон Дянков не вижда хората зад числата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Дянков е вреден с това, което прави за държавата, особено с поведението си по повод на доходи и на бюджет.

Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров пред БНР в неделя сутринта.

„Има сериозна некомпетентност в някои от предложенията, които бяха направени, друг е въпросът за арогантното поведение. Ние не сме дали повод за подобно поведение“, коментира той преговорите с управляващите.

По думите му синдикатите не са обидени, но Дянков е нарушил доверието и дори това, което предлага, не върши работа.

„Да се твърди, че това е единствената пенсионна реформа в последните 15 години, е смешно и абсурдно“, категоричен е Димитров.

„Дянков е вреден с това, което прави за държавата, особено с поведението си и по повод на доходи, на бюджет. Оставката му е работа на премиера. Дали настоявам за оставка или не, това не променя оценката, че той не си върши работата както трябва. Неговото арогантно поведение е недопустимо“, подчерта лидерът на КНСБ.

Президентът на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев пък заяви, че всички министри са притиснати така от финансовия, че те правят каквото им се каже, а обират негативите.

„Дянков още като тръгна да ни вкарва в еврозоната обърка всичко, спря да плаща дори и на бизнеса. Това беше достатъчен повод да се преосмисли неговата философия за финансовите дела“, коментира той.

„Този човек зад числата не вижда хората. Един финансов министър трябва да се грижи както за разумното изразходване на парите в държавата, така трябва да се грижи и за приходите в тази държава. Той прави само едното – оттук реже, оттам реже. Стига сме се оправдавали с международното положение, но и ние правим една купчина глупости, с които само усложняваме и без това сложните неща“, категоричен е Тренчев.

#синдикати #Симеон Дянков #Константин Тренчев #Пламен Димитров #президент #финансов министър #КТ „Подкрепа" #КНСБ #еврозона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници