Спецпрокуратурата забранила на ДАНС да оповести информация за Пеевски

Спецпрокуратурата забранила на ДАНС да оповести информация за Пеевски
A A+ A++ A

ДАНС е получила информация за част от лицата, санкционирани със закона "Магнитски". Това стана ясно по време на заседание на Комисията "Магнитски". Държавната агенция "Национална сигурност" нямала достатъчно информация за извършени престъпления, а по-скоро данни за съмнителни финансови операции. Стана ясно, че Специализираната прокуратура не е дала разрешение за оповестяване на информация, свързана с бившия депутат от ДПС Делян Пеевски.

"Прокуратурата не ни позволи да оповестим информация за Пеевски. ДАНС е предоставила информация на държавното обвинение. Дори и да бъде разрешено да дадем информация, ние трябва да имаме документ", заяви зам.-председателят на ДАНС Станислав Станчев, цитиран от "Евроком".

"За Пеевски се извършва прокурорска проверка, а не разследване", отбеляза Атанас Славов от "Демократична България".

"Г-н Пеевски до скоро беше народен представител и е заемал различни публични постове. Поради това има висок обществен интерес", добави той.

От "Има такъв народ" поискаха да се предостави информация дали има свързани лица с Пеевски, които да са давали средства за протестите, а Тома Биков от ГЕРБ попита дали има настоящи депутати, които имат връзка с лица от списъка "Магнитски".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »