Овчаров: Бог да пази България от енергийната политика на ГЕРБ

Овчаров: Бог да пази България от енергийната политика на ГЕРБ
Който има очи – да гледа, който има уши – да слуша. Ние сме свидетели на поредния епизод от политическия сериал с главен режисьор Бойко Борисов, заяви Румен Овчаров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бог да пази България от енергийната политика на ГЕРБ, заяви депутатът от БСП Румен Овчаров, който прочете декларация от името на парламентарната си група в Народното събрание.

„Който има очи - да гледа, който има уши - да слуша. Ние сме свидетели на поредния епизод от политическия сериал с главен режисьор Бойко Борисов и партия ГЕРБ“, каза червеният депутат, цитиран от БГНЕС.

Румен Овчаров подчерта, че сериалът се разиграва вече 4 години и според него може да се нарече „Като не знаеш къде отиваш, няма как да стигнеш там, където трябва“.

„По български може да се нарече „Тука има, тука няма“. Можем да използваме и класиците на марксизма и ленинизма, чийто почитател е Бойко Борисов - примерно „Крачка напред, две назад“, продължи с остроумните предложения Румен Овчаров.

Той заяви, че епизодът за АЕЦ „Белене“ може да се нарече „Бойко Борисов отвръща на удара“ и посочи, че това щяло да бъде смешно, ако не било тъжно.

Според бившия енергиен министър БСП и левицата са основните печеливши от всички тези „хаотични движения“ напред или назад, защото са спечелили референдума, преди да са го провели.

Румен Овчаров отново посочи, че провалът в енергетиката, и в частност по проекта АЕЦ
„Белене“ е най-големият провал на правителството.

Депутатът повтори, че всички балони покрай този проект на властта днес са се спукали, а последният ход е кризисен и панически пиар на правителството на Бойко Борисов.

„Стана ясно, че всички аргументи срещу АЕЦ „Белене“ са неоснователни“, заяви Румен Овчаров и допълни, че се страхува, че по начина, по който са били доведени инвеститорите, може да ги компрометира, ако интересите им се окажат сериозни.

#„Глобъл пауър консорциум“ #Богомил Манчев #АЕЦ „Белене“ #Бойко Борисов #депутат от БСП #Румен Овчаров #БСП #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници