Зайкова към Радев: Дайте акъл на следващите, явно ние се провалихме

Зайкова към Радев: Дайте акъл на следващите, явно ние се провалихме
A A+ A++ A

Държавният глава Румен Радев се срещна с граждани на Смолян вчера - в третия ден от посещението си в Родопите. Те поискаха да им съдейства за подобряване на инфраструктурата и опазването на горите от пожари. Сред тях се оказа и депутатът от „Има такъв народ“ Мика Зайкова, която получи възможността да зададе директно въпросите си към президента.

Президентът прогнозира, че след 20 години до Смолян ще се стига бързо и удобно по въздуха. „Комуникациите са изключително важни в този район, и то не само в транспортно отношение. Ако искаме да привлечем инвеститори и то сериозни, трябва да отчитаме фактора за спестяване на време“, допълни Румен Радев и даде пример, че тричасовото пътуване от Пловдив до Рудозем е голяма загуба на ресурс за бизнеса.

Tози негов коментар предизвика реакцията на депутата Мика Зайкова, която поиска да бъде решен проблемът с концесията на летище Пловдив. „Г-н президент, не е зле Летище Пловдив да стане гражданско летище. Вие като летец да помогнете и да дадете акъл поне на следващите - явно ние се провалихме, няма какво да си говорим“, заяви Зайкова, цитирана от bTV. По думите ѝ проектът е провален заради искан рушвет.

„В последните години „концесия“ се превърна в мръсна дума заради ниските такси и износа на безценни суровини на безценица“, отговори Румен Радев и допълни, че са необходими не само законодателни, но и организационни промени и сериозни контролни механизми.

#Мика Зайкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"