Нинова: Не съм стъпвала в офисите на Слави Трифонов

Нинова: Не съм стъпвала в офисите на Слави Трифонов
A A+ A++ A

"Не съм посещавала офисите на Слави Трифонов. Всички срещи сме провеждали прозрачно и публично в Народното събрание". 

Това обяви лидерът на партията Корнелия Нинова в изявление в парламента час преди насрочената среща за разговори по третия мандат с "Изправи се.БГ!Ние идваме!".

Относно мандата за съставяне на правителство, тя обясни: "Ако и днес се потвърди позицията, че никой няма да подкрепи правителство с мандат на БСП, партията ще върне мандата, но не  веднага. Това ще стане между 10 и 15 септември, като междувременно се приеме актуализацията на бюджета."

За целта партията й ще предложи да се намали срокът за предложения по бюджета между първо и второ четен, който засега е определен на 7 септември включително. "Не семе се преработили, ако трябва ще работим денонощно", обяви тя като посочи, че отговорното поведени изисква да се подсигурят парите, свързани с пандемията и охраната на границата в условия на очакван мигрантски натиск. На започващите днес срещи с т нар. партии на протеста Нинова смята да договори тъкмо това. Обяви и че всички срещи ще са пред медиите и в парламента, а не в нечии офиси.

Ако върнем мандата веднага, президентът е длъжен да разпусне парламента и да насрочи избори, така ще оставим пенсионерите без преизчисляване на пенсиите, медиците без 100 лв., работниците на затворени бизнеси без обезщетения, болните без ремдесивир, който според нея липсва, мотивира решението си тя.

Ние не гледаме на това като на игра, репликира тя лидера на ГЕРБ от вчера, а като отговорност- Борисов вчера иронизира, че Нинова се радвала на мандата като на "механична играчка", въпреки че нямала подкрепа за съставяне на правителство. На свой ред тя му отговори, че никой в парламента не иска да говори с ГЕРБ, не с БСП.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »