Борисов: Безумие е да не направят избори 2 в 1 (ВИДЕО)

Борисов: Безумие е да не направят избори 2 в 1 (ВИДЕО)
A A+ A++ A

"Безумие е да не направят избори 2 в 1, само защото на Радев не му харесва. На нас изгодно ли ни беше референдума на Слави Трифонов да бъде с президентските избори". Този коментар направи експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов от Перник, където партията празнува 14 годишен рожден ден. По думите му в момента искат да изхарчат половин милиард за избори.

 

 

Борисов определи политическата ситуация и невъзможността партиите да се разберат като цел  Румен Радев да управлява без контрол. "Това, че не се разбират е пълна измислица. Да може сега да му актуализират бюджета и да изхарчат парите. Най-важния закон на едно правителство е бюджетът. Чрез него показваш на избирателите дали си държиш на думата. Кой ще носи политическата отговорност от това, което ще приемат и да гарантира, че догодина по това време ще има толкова, колкото сме оставили", попита Борисов.

За интервюто на Слави Трифонов той обяви, че за съжаление това което се коментирало е външния му вид, а не се съсредоточават върху това каква отговорност трябва да носи.  "Той заслужава уважение. Човек като е болен. Като е казал, че няма да прави правителство, това е. Корнелия Нинова се радва като дете на играчка. Никой не иска с нея, но тя ще прави разговори. С кого? Само, за да направят така, защото на Радев не му харесвало. Избори 2 в 1, само и само да спечели Радев", каза Борисов. 

Той заподозря лидерът на БСП Корнелия Нинова, че нарочно бави връщането на мандата при положение, че вече ИТН, ГЕРБ и "Демократична България" са казали, че няма да подкрепят правителство на социалистите. "Да връщат мандата и да ходим на избори, тази агония трябва да свърши. Първите са длъжни да направят правителство", каза лидерът на ГЕРБ. "Ще се учудя, ако Корнелия Нинова започне да говори, след като три партии са й казали, че няма да правят коалиция с нея. Кога стана лош колегата Слави Трифонов? Всички, като при мене, са ходили да клечат в офиса му. Ние разбрахме ли кога Христо Иванов или Мая Манолова са били при Трифонов. Не го разбрахме. И чак когато им е отказал, стана лош. Съберете се Мая - министър-председател, Корнелия и Хаджигенов вицепремиери и управлявайте. Радев насъска народа", коментира още той.

По думите му служебното правителство е пълен крах. "Най-много ме дразни като кажат, че ще пращат хора на границата. Ние бяхме направили да няма нулева миграция. Отидох в Брюксел и донесох 360 млн. лв. на България за границата. Сега щели да правят нови центрове. Само ще похарчат едни нови пари. Външната политика е пълен провал. Ние сме против нелегалната миграция. Чак сега започнаха да говорят, че видите ли трябвало да си говорят и да гледаме избирателите", каза Борисов. 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"