Министър Личев показа документи: Инвеститорът на Алепу не е искал да прави подпорна стена, а курортен комплекс

Министър Личев показа документи: Инвеститорът на Алепу не е искал да прави подпорна стена, а курортен комплекс
A A+ A++ A

Инвеститорът на „Алепу” е предвиждал изграждане на курортен комплекс, а не подпорно съоръжение. Това стана ясно от отговора на служебния министър на околната среда и водите Асен Личев в рамките на парламентарния контрол.

„Не мога да се съглася, че инвеститорът, който е подал инвестиционното намерение за първоначалната преценка на ОВОС, е написал, че ще прави подпорно съоръжение. Нищо подобно. В ръцете ми е решението на директорката на РИОСВ-Бургас от 29. 12. 2017 г. Инвеститорът иска да му съгласуват инвестиционно предложение за изграждане на курортен комплекс, включващ „Алепу вилидж” и „Алепу бриз вилидж”. С инвестиционното предложение се предвижда изграждането на курортен комплекс със сборна площ 20 858 кв. м. По-нататък са разписани стаи, тоалетни, бани. Някъде надолу се пише, че то ще играе ролята на подпорно съоръжение, но това са пилоните в пясъка и скалите, които след това служат като по-здрава основа на сградата”, разясни министърът.

Личев припомни, че е сменил директорката на РИОСВ-Бургас, която е подписала това решение. „Цялата документация сега е в прокуратурата, чакаме решение на съда”, посочи министърът.

#Алепу #Созопол #подпорна стена #Асен Личев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »