Има сериозен шанс Лудогорец и ЦСКА да се изправят един срещу друг в мач от евротурнирите

Има сериозен шанс Лудогорец и ЦСКА да се изправят един срещу друг в мач от евротурнирите
A A+ A++ A

Новосъздаденият турнир Лига на конференциите доведе до някои промени в регламента и на Лига Европа. Така съществува хипотеза двата български представителя в груповата фаза на европейските клубни турнири – Лудогорец и ЦСКА да се изправят един срещу друг на 1/8-финалната фаза на Лигата на конференциите.

Ако Лудогорец спечели своята група в Лига Европа, се класира директно за осминафиналите на турнира. Ако българският шампион остана втори, ще играе плейоф срещу един от третите отбори в Шампионска лига, за да се класира за 1/8-финалната фаза.

При положение, че разградчани завършат на трето място в своята група в Лига Европа, то те ще продължат участието си в Лигата на конференциите, където ще играят в плейоф срещу някой от заелите второ място в групите на ЛК.

Ако ЦСКА завърши на първо място в своята група, директно ще се класира за осминафиналната фаза на Лигата на конференциите. При второ място „червените“ ще трябва да минат през плейоф срещу някой от заелите трето място в групите на Лига Европа.

На плейофите не могат да се паднат два отбора от една и съща страна, но на 1/8-финалите – могат. Т.е. има шанс Лудогорец и ЦСКА да се изправят един срещу друг на 1/8-финал в Лигата на конференциите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »