Андрей Райчев: Нов политически играч около Кирил Петков и Асен Василев ще "изяде" вота за партиите на протеста

Андрей Райчев: Нов политически играч около Кирил Петков и Асен Василев ще "изяде" вота за партиите на протеста
A A+ A++ A

„Протестните партии са в ъгъла. Те се радваха на чудесен живот, но той свърши. Пристига нов играч, който ще яде от тях, и то много. За някои – толкова много, че няма да ги има“, каза в „Тази сутрин“ социологът Андрей Райчев. По думите му този нов проект ще се оформи около служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, които се радват на изключително високо обществено одобрение.

Според Райчев поради тази причина е възможно при опитите за съставяне на кабинет с третия мандат партиите на протеста да направят компромис. „Всичко минава през опита на Корнелия Нинова, която трябва да построи отношения върху едно име.

И всичко опира до това – ще намерят ли име за премиер, което да се окаже приемано, за да се спасят от политическото си бъдеще“, смята Райчев.

Той допълни, че третият мандат вероятно ще отиде именно при БСП и Корнелия Нинова трябва да направи всичко възможно, за да състави кабинет.

Според социолога Добромир Живков БСП не са във възходящ тренд и избори няма да са в тяхна услуга. „Те ще положат максимални усилия, но ключът се крие във възможността за компромиси с „Има такъв народ“, каза Живков.

И Живков, и Райчев са категорични, че високо одобрение на служебния кабинет и неговата работа са в плюс за президента Румен Радев. „Той отново влиза в кампания с висок обществен ресурс и това няма как да не

изиграе роля. Ако не се случат драстични събития, малко или много победата на Радев е предизвестена“, смята Живков.
„За да паднеш, някой трябва да те бие. Трябва да е или отляво, или отдясно. В тази ситуация всички десни ще гласуват за Радев, всички леви – също. Трябва центрист с неговата сила, за да го бие“, смята Райчев.

#Андрей Райчев #Кирил Петков #Асен Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »