Ракета №2 на България Мико Кузманов загуби здрава битка и няма да участва на US Open

Ракета №2 на България Мико Кузманов загуби здрава битка и няма да участва на US Open
A A+ A++ A

Димитър Кузманов отпадна от кавлификациите за US Open след като загуби от 228-мия в света Мариус Копил в първи кръг от пресявките - 6-7 (2), 4:6. Втората ни ракета има всички основания да съжалява за резултата, тъй като имаше съвсем реален шанс да спечели и двата сета, но в крайна сметка бе принуден да се примири с поражението.

В хода на мача Кузманов записа по-малко асове (4-10) и повече двойни грешки от своя опонент (1-2). Пловдивчанинът отстъпваше по отношение на спечелените както на сервис (46-53), така и на ретур точки (28-32). Копил реализира само две от осемте си точки за пробив (25%), но това се оказа достатъчно, тъй като Кузманов оползотвори едва един от своите седем брейкпойнта (14%).

Двубоят започна с гейм за българина, но Копил осъществи ранен пробив и обърна резултата. В четвъртия гейм Кузманов пропусна три поредни точки за пробив и позволи на румънеца да увеличи преднината си на 3-1. Впоследствие обаче втората ни ракета подобри значително играта си и върна брейка, възстановявайки равенството при 3-3.

Кузманов спечели следващото си подаване и си върна водачеството, но след това пропусна още два брейкпойнта и Копил изравни за 4-4. В деветия гейм ролите бяха разменени – румънецът пропусна два брейкпойнта и втората ни ракета се доближи до спечелването на сета. Кузманов стигна до сетбол, който обаче не успя да реализир и Копил възстанови равенството, след което двамата си размениха по един гейм на нула и така се стигна до тайбрек.

За съжаление той не протече никак добре за пловдивчанина и Копил на практика реши сета, повеждайки с 5-0. Кузманов опита да редуцира пасива си, но неговият опонент не позволи това да се случи и надделя със 7-6(2).

Вторият сет също бе много равностоен, като в първите осем гейма никой от двамата не успя да осъществи пробив. Копил отново спечели подаването си и излезе напред в резултата, но този път Кузманов не успя да отговори на предизвиактелството на опонента си и световният №228 реализира решаващ пробив, триумфирайки със 7-6(2), 6-4 след малко под два часа игра.

#Димитър Кузманов #US Open

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"