Незнайно как, фирма придобила 6 дка в акваторията на Черно море

Незнайно как, фирма придобила 6 дка в акваторията на Черно море
A A+ A++ A

Близо 6 декара в акваторията на Черно море е придобила фирмата "Хермес солар”. Документи и логика, че фирмата може да притежава такъв имот в Черно море липсват. Освен това няма никакво обяснение за този терен, а кеят е бил заличен в кадастъра на основание, че става дума за съоръжение и то пожелание на "Хермес солар”.

Като пинг понг между държавните институции опердели случващото се депутатът от "Демократична България” Димитър Найденов случая с лятната резиденция на Ахмед Доган в парк "Росенец”. 

Държавните институции, които първо казвали, че съоръжението не е имот, после решили, че е имот, нанесени са 5800 квадрата, нови 4 дка в морето, а фирма "Хермес Солар" казва "те са мои" и държавата признава. Това е скандалът, коментира депутатът.

Огромното съоръжение според Найденов се е появило под носа на бургаската администрация, която целенасочено си е затваряла очите. Проверки от страна на местната управа не са били извършвани от 2007 г. насам.

Депутатът от ДБ изнесе и сметка, според която 80 000 лв. ще струва премахването на триетажната постройка.

На изслушване във временната комисия "Росенец” ще бъдат повикани шефовете на Националната служба за охрана и Дирекцията за национален строителен контрол. Това решиха депутатите от 46-тото Народно събрание по време на кратко заседание на комисията. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »