Супер признание за Григор - попадна в топ 20 на най-влиятелните спортисти в света

Супер признание за Григор - попадна в топ 20 на най-влиятелните спортисти в света
A A+ A++ A

Родна ракета №1 и всеизвестен плейбой Григор Димитров получи голямо признание, като попадна в топ 20 на най-влиятелните спортисти в света в момента. Класацията е на спортния сайт Sportspromedia, който е наредил спортистите според няколко критерия, сред които са както личните постижение, така и популярност и харесване сред феновете.

Григор е на престижното 19-о място с 165 точки, колкото имат още американската тенисистка Серина Уилямс, полската звезда на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски, както и непопулярният за европейската публика американски скейтбордист Найджа Хюстън.

В топ 20 са още звездите на тениса Новак Джокович, Роджър Федерер и Стефанос Циципас, както и футболните идоли Кристиано Роналдо, Лионел Меси, Пауло Дибала, Серхио Рамос, Карим Бензема.

Интересно е, че първата тройка се заема само от жени. На първо място е американската гимнастичка Симон Байлс, определена за безспорно най-влиятелният спортист в света в последните месеци и заради посланията й извън залата. След нея са японската тенисистка Наоми Осака и американската футболистка Ашлин Харис, която е сред най-големите активисти в борбата за правата на хората от LGBTQI общността.

Супер звезда като Рафаел Надал е след наш Гришо.

#Григор Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »