Въвеждат противоепидемични мерки по време на футболни срещи

Въвеждат противоепидемични мерки по време на футболни срещи
A A+ A++ A

Нови противоепидемични мерки по време на футболните мачове ще бъдат въведени по стадионите у нас заради ръста на заболелите от COVID-19. Те бяха обсъдени на среща между спортния министър Андрей Кузманов, заместник-министрите на здравеопазването д-р Александър Златанов и д-р Тома Томов, както и представители на Българския футболен съюз.

За момента не се предвижда ново затваряне на стадионите за зрители, но присъствието на публика ще бъде допустимо при спазване на отстояние от две седалки между феновете, а в секторите без седалки – да не бъде допускана публика.

Предложено е да се забрани свободният вход на двубоите, като запалянковците ще могат да влизат само срещу представянето на билети, пропуски или покани, при това най-късно до 15 минути преди началото на футболната среща. Изрично е изискано да се спазва дистанция от минимум 2 метра между зрителите, като те вече ще са задължени да носят предпазни маски от момента на влизане на стадиона до напускането му.

Мерките ще влязат в сила от публикуването на заповедта на здравното министерство, но не е ясно доколко ще бъдат спазвани, предвид неглижирането на предишните, най-вече от футболните агитки. По време на мачовете през миналата и настоящата година, на които са допускани зрители, ясно се виждаше, че маски не се носят, а предписанията за дистанция между зрители не се спазват, като това минаваше почти без санкции, с изключение на финала за купата на България м.г. между "Локомотив" (Пд) и "ЦСКА-София", когато бяха глобени с 6000 лв. организаторите на мача и фирмата, контролирала влизането на публиката. Нещо повече - феновете неколкократно изискваха с декларации да отпаднат забраните за присъствие на зрители на трибуните и дори плашеха с протести. Най-често ултиматумите им бяха приемани по време на правителството на Бойко Борисов.
 
Снимка: БНР
 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"