"Прасета в космоса" като "Гешев в парламента"

"Прасета в космоса" като "Гешев в парламента"
A A+ A++ A
Ако сте гледали поне веднъж „Прасета в космоса“, не си пускайте „Гешев в парламента“. Същото е. Главният Мъпет, без каскет, се носеше в нагла безтегловност. Водеше разговор предимно със себе си, превъзбуден от собствения си носов тембър, с който каканиже низости в ритъма на равноделна недодялана безотговорност. Ако трябва да предам с едно изречение какво каза Гешев, то това изречение ще звучи така:
 
Главният Мъпет си прекъснал отпуската, за да отиде на служебна командировка, но тя пропаднала и затова се появил в парламента, където обаче повече няма да ходи, защото ще се оплаче на Конституционния съд, въпреки че няма никакъв проблем да се среща с депутатите да си говорят за всичко, но не и за работата на прокуратурата, защото всъщност той не може да се меси в работата на прокурорите, а само им е административен началник, тоест идея си няма какво правят прокурорите, затова бил гледал това видео за полицейското насилие оня ден, заедно с нас, тоест е като нас – обикновен идиот, но неясно как се бори с най-злия череп в държавата, заради което се налага да го охраняваме непрекъснато, но ако искаме може да спрем, щото той получавал достатъчно пари от нас и може да си плаща сам за охраната.

Знам, нямахте търпение да дойде точката. Истината е, че този разговор в парламента съвсем не постави никаква точка в борбата с безочието и недосегаемостта на един овластен, опасен мъпет. Парламентаризмът беше унизен публично от Гешев и за мое огромно съжаление никой от присъстващите депутати не успя да го спре. Някои от тях имаха задача да го пазят, естествено. Но не е само това. Очевидно е, че Главният Мъпет на републиката е прекалено дебелокож за изнежените юридически пръсти на новите ни политици. Но те са длъжни да направят всичко по силите си да го отскубнат. От гърлото ни.

Радослав Бимбалов, Фейсбук

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »