Пожарната провери над 7000 обекта

Пожарната провери над 7000 обекта
По време на есенно-зимния сезон най-голяма част от пожарите възникват от неправилна експлоатация на отоплителни уреди. Снимка: МВР
A A+ A++ A

Над 7000 обекта в цялата страна провериха структурите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Пожарникарите предприеха превантивни мерки за ограничаване и недопускане на пожари през отоплителния есенно-зимен сезон, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Проверени са 7620 обекта – сгради за масово пребиваване на хора, учебни, детски и здравни заведения, почивни станции, хотели и хижи в зимните курорти, производствени, търговски обекти и складове.

Специалистите връчиха 1833 писмени разпореждания, 861 уведомителни писма на държавни органи, организации и юридически лица за нарушение на правилата и нормите за пожарна безопасност.

За констатирани нарушения са съставени 11 акта за установени административни нарушения, наложени са 33 принудителни административни мерки.

Във връзка с опасността от пожари през есенно-зимния сезон са организирани 20 пожарo-тактически занятия, като в шест от тях са участвали оперативните щабове на областните управления на главната дирекция.

Проведени са срещи с кметове на общини за повишаване на готовността за работа при затруднени зимни условия и за поддържане на пожарните хидранти и пътищата.

Целта е да се осигури бързото придвижване на пожарните автомобили до обекти и населени места.

Осъществено е взаимодействие с органите на местното самоуправление и дирекциите „Социално подпомагане“ за предотвратяване възникването на пожари в социалните домове и жилищата на трудноподвижни хора.

В  1758 обекта са разпространени информационно-разяснителни материали за пожарна безопасност.

Информация за пожарите в жилища и причините за тяхното възникване, както и правилата, които трябва да спазват гражданите при ползване на отоплителни уреди, се разпространяват чрез електронните и печатните средства за масова информация.

#пожар #безопасност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници