БОЕЦ към битите зад колоните на МС: Бягайте далеч от „адвокат” Хаджигенов

БОЕЦ към битите зад колоните на МС: Бягайте далеч от „адвокат” Хаджигенов
A A+ A++ A

Чух преди малко от депутата „адвокат” Хаджигенов, че той е настоял и заради него петима от битите под колоните на МС са отказали да дадат сведения по досъдебното производство за полицейското насилие, в резултат на което то е прекратено срещу три от мутрите в униформи.

Семейството на един от пребитите младежи на 10.07.2020г. се свърза с мен и БОЕЦ преди месеци и потърсиха помощ и подкрепа. Нямам тяхното съгласие и затова за сега няма да ги назова. Спомням си ПР-ските заявки на Хаджигенов от миналата година, как щял да защитава про боно всички пострадали, или незаконно задържани по време на протестите. Това още тогава се оказа лъжа, десетки адвокати, включително и на БОЕЦ, включително и от ИПВ , включително и адвокат Иво Атанасов от ИТН, включително и Сашо Кашъмов, Минчо Спасов, Емо Георгиев, Диньо Бозаджиев и много други защитаваха и вадихме от арестите задържани, Хаджигенов не съм го срещал по арестите и РПУ-тата нито веднъж. А това, че е взел 4 цифрена сума още миналата година от това семейството за ‘безплатната” защита си е тяхна работа. Има обаче проблем, който ме касае лично! Този човек по абсолютно същия начин се цани и за мой ‘защитник’ по едно от делата и обвиненията повдигнати ми от прокуратурата. След което обслужи прокуратурата и МВР, все едно бе служител на Гешев, а не мой защитник. По същия начин ми казваше, да не говоря нищо, да не се явявам никъде, да не правя нищо, като през това време прокуратурата ме размазваше. Накрая и в съдебна фаза на делото не се яви на две поредни заседания без обяснения в резултат на което бях осъден на пет месеца затвор и осем хиляди лева разходи. А Хаджигенов отказа дори да ми предостави материалите по делото, които сам му бях дал.

Сега виждам същото. Абсолютна глупост е да забраниш на подзащитния ти да дава сведения в хода на досъдебното производство! Убеден съм, че го е направил защото не е искал да ходи заедно с тях на разпитите. Тогава се бореше за депутатско кресло и нямаше време за подобни дребни нещица. Няма значение каква е прокуратурата, едва ли някой може да ме заподозре в симпатии към нея. Тези сведения се дават задължително по две причини. Първо – защото спомените са още пресни и живи и те биват документирани и оставят следа! Това дава възможност винаги след това, дори и след години да бъдат използвани. Така биват разобличавана и прокуратурата и конкретни прокурори в прикриване на престъпления и престъпления срещу правосъдието. Това е единствения начин. Правил съм го стотици пъти. Дори и днес аз, съпругата ми и най малкия ни син бяхме на разпит по сигналите на БОЕЦ за полицейското насилие от миналата година , както и за случаи от преди това. Не  е приятно да се разкраваш и да губиш месеци от живота си всяка година по десетки разпити, още по неприятно е семейството ти да бъде разкарвано и подлагано на това, но това е начина и цената, която плащаме за Истината и справедливостта. Вчера също бях на разпит по друг сигнал на БОЕЦ. Утре също съм на разпит. Не знам и не съм чул Хаджигенов да е печелил дело за полицейско насилие. Всъщност не съм чул да е печелил каквото и да е дело. Сигурно е печелил. Знам за загубено от него дело за незаконно задържане на журналист, загубено пак по негова вина. Вероятно съм се явявал на повече дела и разпити от него и знам от личен опит, че си длъжен да направиш ВСИЧКО в интерес на Истината! С БОЕЦ осъдихме всички най-дебели бухалки на мафията – МВР СДВР, НАП, ДНСК, КПКОНПИ,  СГП, Специализираната прокуратура, КРС, ТР и др.  Без значение какво ти коства и от моментния резултат. Може да минат и години, да се смени власт или ръководство и тогава да се обърнат нещата и твоите действия да дадат резултат. Упоритост и последователност и винаги до край. Разбрах от това семейство, че делото им за незаконното задържане е отложено за пореден път някъде за през есента и не е мръднало и на милиметър, като е още на ПЪРВА ИНСТАНЦИЯ! Десетки подобни дела и то заведени месеци след това за събития от септември и октомври бяха спечелени, включително делото на боеца Венелин Божилов, който бе незаконно задържан на 02.09.2020г. И тези хора вече водят и печелят делата си срещу МВР по ЗОДОВ. А тези хора още чакат ход на делото на първа инстанция.

Чух Хаджигенов да казва, че е бил „най отпред” на протестите. Ами не беше. Отпред бяхме гражданите и бойците, а той ни сочеше с пръст  на ченгетата наричайки ни „провокатори” защото искахме да разкъсаме кордона и да поискаме лично оставките на депутатите. После се прибираше у дома на сигурно, а ние държахме блокадите на Орлов мост и разправяхме с полицаи, ненормалници и провокатори ежечасно.

Преди дни разбрах от Фани Аронова, че същият Хаджигенов ги е изоставил по инициираното от самият него дело срещу свинска медия, като се е отметнал от обещанията си, пропуснал е срока за обжалване и 37 протестиращи са осъдени да платят няколко хиляди лева на свинчугите заради него. Прочетох и за наглостта, с която им е отказал обяснение и отговор.

Междувременно получих от съда след две години битка документи, от които става ясно как Хаджигенов е обслужил прокуратурата по моето дело. Без значение дали се дължи на некадърност, изпълнявал е поръчка, или от мърлявщина, резултата е за моя сметка. Моят ‘защитник’ се оказа човека причинил ми най-тежките вреди. Скоро ще публикувам документите и като боец осен гласност ще потърся и отговорност на този лъжец. Подобни хора използваха енергията на протестите, за да се покатерят по гърба на гражданите и да се доберат до властта. Тези са от най-гнусните паразити. Властта е техният наркотик и тяхната отрова.

Битката продължава. С апел за гласност и разпространение. Предайте думите ми и на останалите семейства и бити граждани, тяхната битка е и наша битка.

Коментар в социалните мрежи на Георги Георгиев от БОЕЦ

#МС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »