ООН: Над 700 000 бежанци от войната в Сирия до края на 2012 г.

ООН: Над 700 000 бежанци от войната в Сирия до края на 2012 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Върховният комисариат на ООН за бежанците предупреди, че до края на годината може да има близо 700 000 сирийски бежанци в съседните държави на разкъсваната от война страна.

ООН очаква сирийските бежанци в съседните страни да достигнат 700 000 до края на годината. Към момента техният брой е 300 000 души, а над 30 000 са убитите.

"Времето ни изтича", заявиха в изявление от Върховният комисариат на ООН за бежанците, цитирано от АФП и БГНЕС.

Ситуацията в Сирия е в задънена улица, особено докато опозицията е разединена, според външните министри на ЕС, които имаха координационна среща в Ню Йорк по време на 67-та сесия на Общото събрание на ООН.

Министрите отбелязаха, че докато няма единна опозиция, която да представлява всички политически, етнически и религиозни групи, е трудно да се планира прехода след Башар Асад.

Сирия е в състояние на гражданска война, след като през март 2011 г. започнаха безредици и протести срещу режима на президента Башар Ал-Асад като част от т.нар. „Арабска пролет".

#Сирия #Арабска пролет #бежанци #гражданска война #Турция #Йордания #Ирак #Алепо #Дамаск #Башар ал-Асад #президент на Сирия #ООН #Върховен комисариат на ООН за бежанците

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"