Арестуваха кмета на словенската столица за корупция

Арестуваха кмета на словенската столица за корупция
Кметът на Любляна Зоран Янкович празнува победата на "Положителна Словения" на парламентарните избори през декември 2011 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на словенската опозиция и кмет на столицата Любляна Зоран Янкович е арестуван тази сутрин по обвинение в корупция, съобщиха от полицията в Словения.

При операцията е задържан и неговият син, известният бизнесмен Юре Янкович, предаде агенция БГНЕС.

Специализираната акция на словенската полиция започна рано сутринта. При нея бяха проверени няколко къщи и обекти, които са свързани с кмета на Любляна.

По неофициална информация става въпрос за нарушения на компанията „Електа“, която е създадена от Янкович, а сега се управлява от неговите синове.

Фирмата се занимава с препродажба на терени и строителство на спортни обекти. Проверени са 26 къщи и шест души са задържани при акцията.

БГНЕС припомня, че настоящият кмет на Любляна Янкович е и лидер на най-голямата опозиционна партия – Положителна Словения.

След парламентарните избори от миналата есен той беше и кандидат за премиер, но не му достигна парламентарно мнозинство за съставяне на правителство.

#Словения #Любляна #Зоран Янкович #корупция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"