Днес ще е слънчево, а след обяд и горещо

Днес ще е слънчево, а след обяд и горещо
A A+ A++ A

Днес ще е слънчево, а след обяд и горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Дневните температури ще се повишат още малко и максималните ще са между 33 и 38 градуса. В част от страната е обявен жълт код за горещо време. Предупреждението важи за 17 области – Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 27-30 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е слънчево, след обяд - в Рило-Родопския масив - с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 27 градуса, на 2000 метра - около 21 градуса.

Във вторник времето ще се задържи слънчево, с купеста облачност след обяд над планините в Западна България, където на изолирани места ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще е слаб, от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 34 и 39 градуса, по Черноморието - 26-30 градуса.

В сряда през страната ще преминава студен атмосферен фронт. С ориентиране на вятъра от северозапад, който в Северозападна България временно ще се усили, ще нахлува хладен въздух. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места в Западна и Централна, до вечерта - и в Североизточна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, възможни са и градушки. В източните райони ще е все още доста топло и през по-голямата част от деня - слънчево.

#слънце

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"