Журналист: Борисов не е никой, защото не са "никой" отклонените милиарди

Журналист: Борисов не е никой, защото не са "никой" отклонените милиарди
A A+ A++ A

В случая с полицейското насилие над протестиращите от лятото на 2020-а година има няколко пласта - първият е садистичното удоволствие, вторият е прикриването на това от изпълнителната власт, а третият пласт е Иван Гешев и прокуратурата. 

Коментарът направи журналистът Веселин Дремджиев, водещ на коментарното предаване "Денят". Според него възможността година по-късно за дебати по темата за полицейското насилие над протестиращи е доказателство, че медиите доскоро са били заглушавани.

"Не, полицаите не са си изпуснали нервите, те действат напълно садистично. Кадърът с разголеното момиче е пластът на насилието, който е абсолютно неприемлив, той не може да съществува в цивилизована държава. По-тежкият пласт е прикриването на това от изпълнителното власт тогава - от министрите, които е трябвало да направят това разследване. И третият пласт - прокуратурата - година по-късно говорителката Сийка Милева щяла да гледа записите, след като се върне от отпуск. ... Тези три пласта, може би ще бъдат достатъчно основание разхлабените връзки между партиите на протеста да бъдат малко стегнати".

Според журналиста не е възможно "прокуратурата да смени курса, защото това ще удари по симбиозата между Гешев и Борисов":

"Бойко Борисов не е никой, защото не са "никой" милиардите, които бяха отклонени през последните 12 години. ... Бих бил много изненадан, ако главният прокурор Гешев реши, че трябва да спасява кожата".

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"