Бизнесът към Румен Радев: Убивате българския туризъм, искаме оставката на Кацаров

Бизнесът към Румен Радев: Убивате българския туризъм, искаме оставката на Кацаров
A A+ A++ A
Конфедерацията на българския туристически бизнес остро възразява срещу обявеното убийство на българския туризъм! Тази сутрин директорът на Столичното РЗИ Данчо Пенчев обяви от утре намален капацитет на заведенията в София до 30% и работно време от 6 до 23 часа, пише в отворена позиция.
 
Ето какво казват още те:
 
Популизмът и псевдо борбата с епидемията отново взимат връх! Пак се бием с брашно срещу вятърни мелници. По средата на лятото имитираме мерки, които буквално закриват туристическия сектор. Достойно продължение на политиката на временния здравен министър Стойчо Кацаров.
 
Сякаш напук ръководството на служебното здравно министерство се готви да затвори огромна част от българския туризъм и стартира от София чрез подопечното й СРЗИ. За съжаление, намеренията им не са да спрат до тук.
 
Отделен въпрос е, че до момента няма и никакви мерки в подкрепа на бизнесите, които държавата смело се готви да затрие. А регионалният принцип на ограничения означава едно - никой да не чака такава.
 
Използваме случая да се обърнем към президента Румен Радев, който носи отговорност за действията на назначените от него министри. И в частност за напълно некомпетентния Стойчо Кацаров.
 
Уважаеми господин президент,
Ставате съучастник в убийството на българския туризъм.
Това, което се случва е грозно и е лишено от всякаква логика. Това е дискриминация в най-директния й вид. Това е геноцид не само над работодателите и трудещите се в българския туристически сектор, но и срещу всички млади българи.
Настояваме възможно най-бързо да отстраните от поста министър Стойчо Кацаров, защото той използва всяка останала му в министерството минута за разправа с българския малък и среден бизнес.
Многократно предоставяхме на обществото конкретни доводи, защо не бива да се ограничава работата на заведенията и туристическите обекти и как от тази популистка мярка няма никакъв смисъл. На хората облечени във власт обаче, изобщо не им пука, защото работят на държавна заплата и опитват да прикрият некомпетентността си и тоталния провал на ваксинационния процес чрез разправа с бизнеса.
 
В заключение призоваваме: Преустановете геноцида над българския туризъм!
И понеже вече не вярваме, че ще ни послушате, ние сме готови да защитим правата си с всички възможни средства! Мирни и не чак толкова мирни…

#бизнес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »