Експерт: Народното събрание трябва да се уважава, не е подходящо да се ходи с дънки и сако!

Експерт: Народното събрание трябва да се уважава, не е подходящо да се ходи с дънки и сако!
A A+ A++ A

Естествено, че това не е мястото, където трябва да се ходи с такъв тип облекло, но всеки сам избира как иска да се презентира пред народа и колегите си. Това заяви пред Bulgaria on air Милена Хлебарова, топ експерт по етикет и протокол. Коментарът й беше по повод облеклото на депутата от "Има такъв народ" (ИТН) Филип Станев, който дойде на работа в парламента със сако с разкъсани дънки. Визията му отнесе сериозна критика.

"Не мога да се чувствам обидена от човек, който носи дънки като моите. Той (Филип Станев, бел. ред.) много добре разбра, че това не е бунтът, който искаше да покаже на останалите или ако иска да прави бунтове, то не трябва вербално, през облеклото", смята Хлебарова.

"Всъщност всеки може да се облича както желае, стига да е в унисон с деловия тон на неговата работа", обясни тя.

Експертът смята, че депутатите трябва да имат предвид, че всички ги гледат и наблюдават, затова, ако техният външен вид е вдъхновяващ,, ще имат последователи", отбеляза още експертът по етикет и протокол.

Посрещнаха Филип Станев с аплодисменти в парламента - появи се с костюм

Тя посъветва депутатите да се обличат с дрехи на български дизайнери.

"Харесвам по-семплия начин на обличане, не толкова скъпите неща. Добре е да се ползват български дизайнери, облекло, което подпомага родната индустрия", каза Хлебарова.

"Етикетът е задължителен. Но първите 7 години са важни, когато те липсват, е много трудно. НС е институция и трябва да бъде уважавана. Когато човек попадне на такова място, трябва да се следват правилата", подчерта още експертът.

#Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »