Депутатите на Капон от ИБГНИ няма да подкрепят кабинета на ИТН

Депутатите на Капон от ИБГНИ няма да подкрепят кабинета на ИТН
A A+ A++ A

На 7-ми август се проведе заседание на ръководните органи на Единна народна партия. Основна точка в Дневния ред бе въпросът за подкрепа на кабинета, предложен от ИТН с първия мандат, пишат от партията на Мария Капон.

В хода на дискусията бяха отчетени съвпаденията в приоритетите, но не бе приет механизмът за оценка на предложения Министерски съвет и политиката на свършените факти. Това е неуважение към десетките хиляди български граждани, които са дали доверие на нашите народни представители в рамките на коалицията „ИЗПАВИ СЕ БГ! НИЕ ИДВАМЕ!“, смятат от ЕНП.

Липсата на споразумение, в политически план не дава гаранции за последователна политика за изваждане на България от модела на едноличната власт. В пълна сила това е валидно и за реформата в правосъдието и борбата с корупцията. Системата на представителната демокрация дава на депутатите пълномощията да представляват волята на своите избиратели и в този смисъл е неприемливо да се представят кандидатури със спорна репутация и то в решителен и тежък за страната момент.

Протестите, от които стартира промяната, ни дават ясен мандат за високи морални и политически изисквания към всяка следваща власт. Ръководството на партията, след гласуване, реши да не подкрепя кабинета, предложен с първия мандат.

Запазваме желанието си за единодействие и постигането на декларираните политически цели със субектите на промяната. Смятаме, че това е възможно да се постигне при почтен диалог, прозрачност и ясни писмени гаранции, които ни отдалечават от модела ГЕРБ - ДПС.

Присъствието ни в Народното събрание не е самоцел и затова сме длъжни да дадем възможност за изход от кризата, дори в рамките на третия мандат. Обратното за нас означава умишлено тласкане на България към криза, която с общи усилия бихме могли да избегнем, посочват още от Единна народна партия.

#Капон #Кабинет #ИТН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »