Близките на златната Ивет Горанова: Избра каратето пред народните танци! Ученето вървеше ръка за ръка със спорта

Близките на златната Ивет Горанова: Избра каратето пред народните танци! Ученето вървеше ръка за ръка със спорта
A A+ A++ A

В намиращата се до Плевен Долна Митрополия ликуват след олимпийското злато на Ивет Горанова. Как приеха историческия успех, разказаха близките на каратистката ни пред. Бабата и дядото на Ивет посрещната новината от Токио с огромно щастие

„Невероятна радост! Нямам думи, много съм щастлива. Детето от мъничко искаше да стигне до тази Олимпиада. Искаше този медал и го взе. Това е нашата гордост и слава”, сподели баба й Марияна пред Нова тв.

Старали сме се да върви добре и в училището, и в спорта. Колебаеше се дали да продължи с народни танци, но избра каратето. Тя замина с този дух за медал и го спечели”, добави дядото – Георги.

„Чухме се с нея. Не можеше да осъзнае какво се случва, но радостта се усещаше в гласа й. Имаше доста трудности и лишения, но детето спечели медала”, сподели чичото на Ивет  - Тихомир.

„Чакаме я с нетърпение. Довечера ще я посрещнем. Най-вече искам да си я прегърнем. В момента, в който разбраха, че каратето влиза в Олимпийските игри, за нея медалът беше цел. Започна да се бори, да тренира упорито, за да може да участва там”, добави лелята Марияна.

Ивет и сестра й Габриела решават да се запишат на карате, след като в училището им организират клуб. Преди това са тренирали на народни танци. Когато е в 5 клас, Ивет се записва в спортното училище. Тогава от семейството й разбират, че тя иска да се занимава професионално със спорт.

„С Ивет се чухме преди полуфиналите, казах й, че вярвам в нея и че ще е златна. Гледах финала, цялата треперех, емоцията е голяма. По погледа и концентрацията й разбрах, че ще вземе медал. Това е мечтата й, тя копнее за нея от години. Пътят беше дълъг, тежък, но най-накрая успя. Това е върхът, който един спортист може да стигне. Тя го достигна и го завладя”, каза Габриела.

„Планираме да направим Ивет почетен гражданин на нашия град. Много граждани се обадиха с това предложение. Тя е прекрасно дете, целеустремена, заслужава го”, каза кметът на Долна Митрополия Поля Цоновска.

Ивет Горанова в момента лети към България заедно с друга Ивет - Лалова, но ще бъде посрещната официално в Долна Митрополия в неделя.

На летището в Токио Ивет Лалова се снима усмихната до ушите с Ивет Горанова и написа във Фейса:

"Златна си Ивет Горанова. 13 години не бяхме чували българския химн на Олимпийски игри, а твоят път започва сега".

#Ивет Горанова #Олимпиада 2020 #Токио 2020

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"