Журналист: Борисовщината е неизтребима!

Журналист: Борисовщината е неизтребима!
A A+ A++ A

Не ме изненада този състав на кабинета, предложен от "Има такъв народ”. То е ясно, че се движим натам. Искахме да е по-добро, по-различно, а се движим към същото. Докарахме до това положение. Имам неприятното усещане, че тези момчета от партията на Слави Трифонов са една абсолютна реплика на Борисов. Абсолютно съм отчаяна, че Борисовщината е неизтребима. Те излъчват нахалство, арогантност и политическа неграмотност.

Това заяви в ефира на Българското национално радио журналистът Копринка Червенкова.

"Прави ми впечатление, че в ИТН има една доминантна фигура, която се опитва да събере в ръцете си цялата власт. Поне така се държи Трифонов. Дали е така - не знам”, обясни още Копринка Червенкова. 

Дали ще има правителство с мандата на "Има такъв народ” Червенкова не може да прогнозира. По думите й това, което те предлагат е "обида за хората, не за електората им”. 

"Това е обида за хората, които разчитат по някакъв начин, че ще се случи нещо различно в държавата. Не може да ми предложат за премиер един човек, който на 40 години е отишъл да се явява на кастинг при един шоумен. За какво се явява, като през цялото време се опитва да ме убеди колко е успял в живота и колко знае какво да върши - като бизнесмен, като човек, който се справя с всички проблеми. Не става така. Не може един човек, толкова доволен от себе си, който се сравни с Кисинджър, да управлява държавата. Вижда се, че е несъстоятелен. Говоря само за министър-председателя. Какво се случва с останалите министри, не можа да кажа. Някои от имената ги чувам за пръв път. Не мисля, че анонимността в случая е плюс - нароченият за министър на културата е обида за цялата културна общност и гилдия. Това е един човек, който е треторазряден тенор. Видях какъв хаос и безумие е в главата му. Той понятие няма какво трябва да се случи в тая култура и за какво става дума”, категорична бе Червенкова. 

"Не са важни имената, а биографиите, авторитетът. Това са анонимни хора, които тепърва ще си трупат биографията, но на гърба на българския народ. Според мен ИТН се движат нарочно към нови избори, за да се отърват от тази тегоба да управляват държавата", допълни тя.

 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »