Великолепната Стойка Кръстева: Треньорът ми денонощно се рови, моят принос е само 10%

Великолепната Стойка Кръстева: Треньорът ми денонощно се рови, моят принос е само 10%
A A+ A++ A

Двукратната европейска шампионка по бокс Стойка Кръстева коментира успеха си над японката Цукими Намики в полуфинала на категория до 51 кг, който и донесе мач за олимпийската титла от Токио срещу Бусе Наз Чакъроглу от Турция. Всъщност, срещата е историческа първа на финал на Олимпиада при дамите за нашия бокс.

„Мисля че нещата се получиха. Много благодаря на треньора си Борислав Георгиев, който денонощно се рови, за да разучава идеално противниците. На мен ми идва информацията наготово, подготвяме се преди мача и в движение на срещата нещата се получават. Благодарна съм му, за да се получат нещата така. Аз съм на ринга, но зад мен са много хора, които остават в сянка. Тяхната роля е на 90%, моята е само 10“, каза пред БНТ щастливата Кръстева.

Стойка Кръстева уточни, че паузата от една година, която си взе в края на 2018-а, ѝ се е отразила положително, защото е успяла да си почине. Стойка коментира и предстоящия финал срещу туркинята Чакъроглу.

„Притеснение преди всеки мач има, няма как да не е така. Благодаря на доктора, треньора и другите треньори, с които се чуваме по телефона. На психолога, който денонощно е на разположение, за да може моето напрежение да се сведе до минимум. Колкото до противничката, ще се доверя на 100% на треньора. За него предстоят денонощни часове на разузнаване и разчитане на силните и слабите ѝ страни“, каза още двукратната световна вицешампионка.

Самият Борислав Георгиев оцени като перфектно представянето на нашата боксьорка. Той сподели, че добре познават качествата на Чакъроглу, тъй като българката и туркинята до момента два пъти са играли една срещу друга и имат по една разменена победа.

„Добре познаваме туркинята. Имаме два мача срещу нея. За момента сме 1:1. Ще направим всичко възможно да изградим най-добрата стратегия. Стойка е изключителен професионалист, който спазва всички указания. Ако трябва с една дума да определя представянето ѝ днес – перфектно”.

#стойка кръстева #бокс #Олимпиада 2020 #Токио 2020

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »