СНИМКА Предложеният за правосъден министър от ИТН към студентка: Слагай жартиерите и на килимчето

СНИМКА Предложеният за правосъден министър от ИТН към студентка: Слагай жартиерите и на килимчето
A A+ A++ A

Само ден след като „Има такъв народ“ представи кандидатите си за министри вече се вихри скандал около името на един от номинираните. Става въпрос за предложения за правосъден министър – Момчил Иванов.

Анонимен сигнал до колегите от сайта Novini.bg показва пикантна кореспонденция между преподавателя и студентка. В редакционната си поща те са получили снимка от чат, чиято достоверност не е доказана. В него , Иванов пише:

"В понеделник сутрин - на червения килим", в коментар от дама получава отговор "нима имаш червен килим", а скандалното идва с ответните думи - "слагай жартиерите и ще видиш". В отговор той получава от студентката: "много смело предложение, за едни оценки... така ли оценявате вие". Правистът и преподавател отговаря: "давай смело".

Иванов е адвокат (на 45 години), преподавател по търговско право във Великотърновския университет, областен координатор на партията "Има такъв народ" в града. Данни от биография му не могат да бъдат намерени на страницата на "Има такъв народ", за разлика от други депутати на партията. В представянето му в страницата на парламента графите "Професия" и "Езици" са празни.

Според негова визитка, представена в интервю за великотърновското издание, той е завършил история и право във Великотърновския университет. Между 2009-2012 г. е бил хоноруван преподавател в Стопанската академия в Свищов "Димитър Ценов". Осем години е бил управител на "Спортни имоти" в града, арбитър към Арбитражен съд Велико Търново, бил е и председател на сдружение "Млад юрист".

Според публикации във великотърновски медии, Иванов има шарена политическа биография, преминавайки през различни формации - бил е местен активист на СДС, кандидат за общински съветник от РЗС, активст на ВОТ - консерватори (на бившия председател на СДС Пламен Юруков), водач на листата на "Република Бг" (бил е неин кандидат депутат през 2014г.). През 2011 г. Момчил Иванов е вписан като адвокат. Има съвместно дружество с колегата си от Велико Търново Радослав Русев - "Кунчев, Русев и партньори".
Преподавателят е и семеен с две деца. 

#момчил иванов #ИТН #компромат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »