Предградията на Атина са в пламъци, положението в Гърция е страшно

Предградията на Атина са в пламъци, положението в Гърция е страшно
A A+ A++ A

Пожари обхванаха северните предградия на гръцката столица Атина. Заместник-министърът на гражданската защита на Гърция Никос Хардалиас заяви, че огънят, започнал вчера, продължава да гори на три фронта в жилищните предградия Варибоби, Адамес и Тракомедонес, като добави, че комбинацията от изключително високи температури, силни ветровете и ниските нива на влажност правят задачата за овладяване на пламъците много по-трудна, съобщава „Фокус“.

Говорейки по време на телевизионен брифинг от Центъра за управление на кризи на пожарната служба в предградието Халандри, Хардалиас описа пожара като „опасен“ и „екстремен метеорологичен феномен”.

Хотели в гръцката столица осигуряват стаи за хиляди евакуирани от продължаващия пожар, който вече унищожи неопределен към момента брой къщи и извади от строя част от електрическата мрежа. Отворена е гореща линия за насочване на хората към хотелите, предлагащи подслон, допълни Хардалиас.

Органите за гражданска защита вече евакуираха хиляди жители от Варибоби, Тракомакедонес и Адамес и в 20:00 часа наредиха пълна евакуацията на района, известен като Олимпийското село, след ролята му в игрите в Атина през 2004 г.

Хардалиас каза, че 315 души са били откарани на безопасно място от пожарникарите или полицията по време на евакуацията. Останалите граждани са напуснали сами застрашените райони.

Хората в предградията Ахарнес, Ликовриси, Като Кифисия и Метаморфоси бяха посъветвани да затворят прозорците си и да запушат комините си, за да се предотврати навлизането на дим и пепел в домовете им.

#Атина #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"