Добрев и Маринов празнуват Световния ден на туризма в Пловдив

Добрев и Маринов празнуват Световния ден на туризма в Пловдив
Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и заместникът му Иво Маринов ще се включат в празничната програма в Пловдив. Снимка: КРОСС, Архив
A A+ A++ A

Световният ден на туризма, 27 септември, ще бъде отбелязан и в България.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и заместникът му Иво Маринов ще се включат в празничната програма в Пловдив, организирана от МИЕТ и пловдивската община, предаде bTV.

Уъркшоп на тема „Иновативни подходи и добри практики в туристическата дейност на общините“, който ще се състои в Новотел „Пловдив“, ще срещне експерти на икономическото министерство, ръководители на над 80 общини, представители на бранша и бизнеса.

В 17:00 часа на откритата сцена на Лапидариума в Стария град ще започне концертът „Опознай България“ на фолклорни изпълнители от различни райони на страната. Водещи на спектакъла са актьорите Ернестина Шинова и Руслан Мъйнов.

По-късно на същата сцена министър Добрев и неговият заместник Иво Маринов ще обявят победителите в класацията за най-добри местни управи от първия национален конкурс „Общините за развитието на туризма”.

Световният ден на туризма се отбелязва от 1980 г. по повод приемането на устава на Световната организация по туризъм.

#Пловдив #Делян Добрев #министър на икономиката #енергетиката и туризма #Иво Маринов #зам.-министър на туризма #МИЕТ #Стария град #България #Ернестина Шинова #Руслан Мъйнов #Световната организация по туризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"