Чудесна Стойка Кръстева използва японка за боксова круша и е на финал на Олимпиадата

Чудесна Стойка Кръстева използва японка за боксова круша и е на финал на Олимпиадата
A A+ A++ A

Невероятната Стойка Кръстева показа супер характер и победи представителката на домакините Тсукими Намики с 5:0 а 1/2-финалите в категория до 51 кг на олимпийския ринг. Така в събота на 7 август тя излиза на финал срещу Босе Чакъроглу от Турция.

До този момент Стойка беше безкопромисна със съперничките си и продължи доминацията си. 

В първия рунд японката започна доста активно, но Стойка Кръстева с точни атаки отговаряше на агресията на представителката на домакините. Десен прав на Стойка матира Намики, а българката добре се пазеше от атаките на съперничката. Последва ляв прав и дясно кроше в полза на Стойка Кръстева, която умело се предпазваше от ударите на Намики. След първия рунд Кръстева водеше с 4:1.

Намики започна да намира по-точни удари във втория рунд, но и Стойка не отстъпваше. Доста тежни удари получи българската боксьорка в последните 20-ина секунди на частта. Въпреки това съдиите дадоха своето предимство за Кръстева.

Японката стартира отново активно третата част, тя изоставаше по точки и тръгна да атакува, но Стойка Кръстева се пазеше доста добре от ударите на японката, като държеше и далечна дистанция. Стойка започна да нанася точни удари в главата на японката, демонстрирайки превъзходството си.

Така в крайна сметка Кръстева спечели и България ще има финалист в бокса на Олимпийски игри след 25 години.

#стойка кръстева #Олимпиада 2020 #Токио 2020 #бокс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »