Разследват жестокото психическо насилие над дете в център за специална образователна подкрепа

Разследват жестокото психическо насилие над дете в център за специална образователна подкрепа
A A+ A++ A

Клип с жестоко психическо насилие над дете в център за специална образователна подкрепа в Бургас обиколи вчера социалните мрежи. Авторът на кадрите е анонимен. Спори се и кога точно е заснет клипът. Прокуратурата разследва случая.

„Не мога да кажа точно кога е снимано видеото. Предполагам, че е отпреди 3-4 години, тъй като една от колежките, която се вижда на кадрите, вече е пенсионирана. Тогава последно е работила с това дете. Другата колежка е наш служител, но в момента е в отпуск. Третият човек, който е снимал, не знаем кой е. Надявам се някой да ни каже”, заяви директорът на Центъра Диана Костова.

„Всички ние приемаме, че това е недопустимо да се случва”, категорична бе тя. И увери, че замесените ще понесат своята отговорност и ще получат наказание.

Директорът уверява, че до момента не е получавал сигнали за подобно отношение с децата - нито от родители, нито от колегите си. „Нямаме сигнали от родители. Всичко в училище до този момент, до който вчера беше пуснат клипът, вървеше много добре. Децата идват със желание на училище”, заяви Кремена Петрова - преподавател ЦСОП-Бургас.

В Центъра се грижат за над 90 деца. От скоро обаче имало напрежение в екипа от с един от колегите им. „Въпросното лице през последната година твърдеше, че има записи, за които аз й казах, че трябва да ги предостави. Отговорът й беше: „Ако аз ги покажа, ще стане грозно”. И аз й казах - то вече е грозно, ако се е случило и ти ги имаш”, заяви Костова.

Затова в края на май е била уведомена Общината, чийто служител е въпросният служител и отдел „Закрила на детето”. По случая вече работи и прокуратурата в Бургас, която се самосезира. „Разпредено е да бъде извършена проверка от служителите на ОД на МВР-Бургас и от Районния инспекторат по образование – град Бургас”, заяви Зорница Щърбева - Районна прокуратура- Бургас.

Прокуратурата трябва да установи кога е заснето видеото и от кого. Вчера учител на екипа на Центъра за работа с деца е опитал да се свърже с родителите на детето от клипа, но безуспешно. Другият участник в клипа ще бъде санкциониран.

#дете

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"