Тайбе загуби полуфинала, ще се бори за бронз срещу Любов Овчарова

Тайбе загуби полуфинала, ще се бори за бронз срещу Любов Овчарова
A A+ A++ A

Голямата ни надежда  за медал в женската борба и капитанка на националния отбор Тайбе Юсеин не успя да се класира за финал в категория до 62 кг. Българката загуби полуфинала си срещу представителката на домакините Юкако Кавай с 2:3 точки.

Така Тайбе Юсеин ще се бори за бронза в утрешния ден.

Още във втората минута на първата част се стигна до доста спорна ситуация. Главният рефер на двубоя отсъди две точки в полза на българката, но те не бяха признати и ситуацията трябваше да бъде прегледана на видео. В крайна сметка на Юсеин бе присъдена една точка, а японката получи предупреждение за пасивност. Представителката на домакините не успя да атакува и така към актива на родната състезателка бе добавена още една тока.

Юсеин ще излезе в битката за бронза срещу победителката от репешажа между Любов Овчарова от руския олимпийски комитет и Хена Катерина Йохансон от Швеция.

"Близо бяхме. До някаква степен можеше и по-добре. Какво да кажа...Чакаме утре. Не беше толкова до предпазливост, а до това какво ти предлага противникът. Беше затворена през цялото време японката - не си уцелихме момента. Живи и здрави, ще се съберем и ще работим върху каквото трябва", каза старши треньорът на националките по борба Петър Касабов пред БНТ веднага след схватката на Тайбе. 

#Тайбе Юсеин #Олимпиада 2020 #Токио 2020

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"