Филмов и джаз фест "Карнатнита" във Варна от 3 до 7 август

Филмов и джаз фест "Карнатнита" във Варна от 3 до 7 август
A A+ A++ A

Джаз и качествено кино ще бъдат представени по време на Седмото издание на Международния кинофестивал "Карантината" във Варна, който ще се проведе от 3 до 7 август, съобщава "Монитор".

В петте фестивални вечери на плаж „Аспарухово“, пред едноименното рибарското селище зрителите ще видят от 20 часа 34 късометражни филма от 17 държави в жанровете игрално, документално, експериментално кино и анимация, като преди всяка прожекция ще има музика на живо със съвременни български формации.

Тази година ще бъдат показани филми от Гана, Аржентина, Норвегия, Япония, Канада както и кинопродукции от традиционно силно представените държави Испания, Франция, Германия и Италия. В програмата са и два български филма. "Насред бетона" на Йордан Михайловски и "Френско кино" на Галина Георгиева.

Едни от най-очакваните заглавия на фестивала ще бъдат премиерите за България на "Дейвид" с Уил Ферел и номинираният за късометражен Оскар "Стая за писма" с Оскар Айзък. Всички филми са с български субтитри.

Организаторите от школа "Дедал" припомнят, че и тази година фестивалът е в подкрепа на опазването на рибарско селище "Карантината" като част от културно-историческото наследство на Варна, на местния фолклор и урбанистика.

Те осигуряват безплатен транспорт до сцената на фестивала, като тръгването от Варна ще се осъществява от Археологическия музей в града всеки фестивален ден от 18,30 до 20,00 часа, а връщането обратно - от 22,30 до 23,30 часа. 

Входът за прожекциите е свободен. 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »