Филип Станев: Слави Трифонов всеки ден играе баскетбол, в чудесно здравословно състояние е

Филип Станев: Слави Трифонов всеки ден играе баскетбол, в чудесно здравословно състояние е
A A+ A++ A

Слави Трифонов е в чудесно здравословно състояние. Всеки ден играе баскетбол. Така депутатът от Има такъв народ (ИТН) Филип Станев отговори на въпроса в каква кондиция е лидерът на първата политическа сила. И подчерта, че казва това без ирония.

След грандиозния скандал между ИТН и партиите, с които се очаква да направи правителство – Демократична България (ДБ) и Изправи се БГ! Ние идваме (ИБГНИ), хората на Слави Трифонов засилиха медийните си изяви, за да обяснят своята гледна точка.

От изказването на Филип Станев и днес стана ясно, че отношението към финансовия министър Асен Василев не е добро заради негови професионални действия в миналото по отношение на фалирала фирма. ИТН държат на моралната и професионалната страна на кандидатите за министри и не могат да направят компромис.

За това и, според думите на Станев,от партията са си дали преценка, че трябва да са много внимателни за личностите, които ще изпратят във властта. „Този служебен кабинет е на Радев, ние какво доверие да сваляме?“, отговори депутатът на въпрос за отношението към сегашната власт.

Асен Василев каза, че си е спечелил делата в Ню Йорк – но ние говорим за делата в Лондон, където има извънсъдебно споразумение. Такова споразумение постигаш, когато си виновен, настоя Станев пред bTV. Не сме предлагали на Василев министерски пост три пъти, водихме три разговора. Предложихме му нещо, което той отхвърли – той щеше да заеме сериозна позиция. Да ви кажа, малко се радваме, че не се случи – представете си, че това (твърденията за сблъсък със закона) се беше случило по-късно, каза още Станев. Виждаме дългата ръка на английското правосъдие по адрес на г-н Василев. Не търсим подкрепа от ДПС, оказа се, че нямаме особено много допирни точки, заяви Станев и веднага беше попитан как така Мустафа Карадайъ говореше след срещата, че имало много съвпадения в идеи. Експертни срещи след това с ДПС нямаше, подчерта Станев. Разминаваме се в някои неща с тях – съдебната система и фигурата на главния прокурор, добави той. Важното е да се изчегърта това, което направи възможно да имаме „Магнитски”, Пеевски, чекмеджета, кюлчета, обобщи Станев. „Мутри сбогом” ще има само тогава, когато ИТН състави правителство. На въпрос защо тогава ИТН говори с партия, чийто бивш депутат е санкциониран по „Магнитски”, отговорът беше, че не можело ИТН да се държи като сърдито малко момиченце.

 

#Слави Трифонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »