Антоанета Костадинова бе на косъм от втори медал от Олимпиадата, остана четвърта след престрелка

Антоанета Костадинова бе на косъм от втори медал от Олимпиадата, остана четвърта след престрелка
A A+ A++ A

Нашата Антоанета Костадинова, която вече има сребро от Токио 2020, остана на четвърто място в надпреварата на 25 метра пистолет на Олимпиадата. Българката влезе във финалната серия като лидер, но не успя да се добере до медалите, оставайки с 28 успешни стрелби. Родената в Търговище Тони бе на косъм от втори медал. тя бе наравно с китайка и се наложи бронзът да се решава от т.нар. престрелка, която следва след реми. 

Костадинова стартира много лошо и в първата серия не успя да бутне нито една мишена. След това българката се взе в ръце и в следващите 3 серии се справи с по 4 и 5 мишени.

След 20-тия изстрел Антоанета държеше четвърта позиция при първото отпадане на стрелец.

Втора отпадна бронзовата медалистка от световното първенство германката Дорен Венкамп. Антоанета Костадинова излезе на втора/трета позиция след 5 успешни изстрела само на един точен изстрел от първото място.

Олимпийската шампионка Ана Куракаки отпадна след 30-тия изстрел, а Костадинова се справи с 4 мишени и продължи да държи третото място само на един точен изстрел от първите две във временното класиране.

При следващото завъртане се оказа, че има три състезателки с равен брой точки, между които и Антоанета Костадинова. Стигна и се стигна до престрелка за класиране в топ 4. След нея отпадна Ви Ча Инг от Китайско Тайпе, а българката влезе в борбата за медалите.

Преди следващия изстрел Костадинова изоставаше на 3 точни изстрела пред водачките в класирането Виталина Бацарашкина и Ким Минюнг и бе с равен брой точки китайката Сиао Яруксиан.

Антоанета Костадинова обаче стреля повече от добре и заедно с китайката бутнаха по 5 мишени и стигнаха до престрелка в битка за бронза. Българката обаче допусна две грешки при престрелката и остана на четвърта позиция, докато китайката успя да се справи с 4 мишени.

Драматичен финал между корейката Ким Минюнг и Виталина Бацарашкина завърши с престрелка между двете при равен брой точки след последната серия. Ким Минюнг бе по-неточка и Виталина Бацарашкина грабна втора олимпийска титла на 10 метра въздушен пистолет и сега на 25 метра.

"Много исках да съм на финала и това бе моя основна цел. Не беше моят финал обаче, защото по тези правила тук се оставят нещата на късмет и шанс. След ужасната ми първа серия без точна стрелба и аз не знам как се събрах и дадох вичко от себе си. Никога не съм искала към мен да има големи надежди и очаквания, това пречи. Концентрацията и спокойствието са най-важни. На пробната ми серия не можах да си намеря позицията и това се отрази на първата серия, която пак казвам беше слаба и се отрази. Така било писано. В Рио бях осма, тук четвърта в тази стрелба от 25 метра, така че - да видим занапред...", заяви веднага след състезанието Тони Костадинова.

#антоанета костадинова #Олимпиада 2020 #Токио 2020

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »